Dell 2024 Mali Yılı İkinci Çeyrek Finansal Sonuçlarını Açıkladı

Gelir, önceki yıla göre %13 düşüş ve ardışık olarak %10 artışla 22,9 milyar dolar oldu. Şirket, önceki yıla göre sırasıyla %8 düşüş ve %1 artışla 1,2 milyar dolar işletme geliri ve 2 milyar dolar GAAP dışı işletme geliri elde etti.

Sulandırılmış hisse başına kazanç 0,63 dolar, GAAP dışı seyreltilmiş hisse başına kazanç ise bir önceki yıla göre sırasıyla %7 düşüş ve %4 artışla 1,74 dolar oldu.

İkinci çeyrekte operasyonlardan elde edilen nakit akışı, işletme sermayesindeki iyileştirmeler, sıralı büyüme ve kârlılığın etkisiyle 3,2 milyar dolar olarak gerçekleşti. Şirket, son 12 ay boyunca operasyonlarından 8,1 milyar dolar nakit akışı elde etti.

Dell, çeyreği kalan performans yükümlülüklerini 39 milyar dolar, yıllık %8 artışla 5,6 milyar dolar sürekli gelir ve temel olarak servis ve hizmetlerdeki artışlar nedeniyle yıllık %8 artışla 30,3 milyar dolarlık ertelenmiş gelirle tamamladı. yazılım bakım anlaşmaları Nakit ve yatırımlar 9,9 milyar dolardı ve şirket ikinci çeyrekte hisse geri alımları ve temettüler yoluyla hissedarlara 525 milyon dolar getiri sağladı.

Başa dön tuşu