ASUS, RT-BE88U WiFi 7 Çift Bantlı Yönlendiriciyi Tanıttı

ASUS, 34 Gbps'ye kadar birleşik kablolu ağ kapasitesi sunan dünyanın ilk WiFi 7 yönlendiricisi olan RT-BE88U'yu tanıttı.

ASUS, 34 Gbps’ye kadar birleşik kablolu ağ kapasitesi sunan dünyanın ilk WiFi 7 yönlendiricisi olan RT-BE88U’yu tanıttı.

10 Gbps LAN / WAN bağlantı noktası, 10 Gbps LAN / WAN SFP+ bağlantı noktası ve dört adet 2,5 Gbps bağlantı noktasıyla RT-BE88U, çevrimiçi oyun, medya akışı ve daha fazlası için şimdi ve gelecekte çok büyük miktarlarda Ethernet performansı sunmaya hazır.

Aynı zamanda 7200 Mbps’ye kadar son teknoloji WiFi 7 ağı sunarak 4K-QAM ve çift bantlı Çoklu Bağlantı Operasyonunun gelişmiş veri hızlarını uyumlu cihazlara getiriyor. Ayrıca Guest Network Pro, abonelik gerektirmeyen güvenlik özellikleri ve siteden siteye VPN desteği, RT-BE88U tabanlı bir ağın esnek, güvenli ve yönetimi kolay olmasına yardımcı oluyor.

WiFi 7 avantajı

4K-QAM’in artırılmış veri hızları ve çift bantlı Çoklu Bağlantı Operasyonu (MLO) gibi WiFi 7’nin temel taşlarıyla ASUS RT-BE88U, tamamen yeni bir ağ oluşturma olanakları dalgasının öncülüğünü yapıyor. 4K-QAM, sinyalleri daha sıkı bir şekilde paketleyerek hızları artırır, bu da bant genişliği verimliliğini artırır. Böylece veri hızları, bir WiFi 6 ağının elde edebileceğinden %20’ye kadar daha yüksek olabilir. Bu arada, Çift Bantlı Çoklu Bağlantı İşlemi (MLO), bir WiFi 7 cihazının hem 2,4 GHz hem de 5 GHz ağa bağlanarak verimi artırıp gecikmeyi en aza indirmesine olanak tanır. Bu, ağın geleceğe hazır olmasını sağlayarak kullanıcılara performanstan ödün vermeden daha da fazla bağlı cihazı yönetme kapasitesi sağlar.

34 Gbps’ye kadar kablolu ağ kapasitesi

ASUS RT-BE88U, her ikisi de LAN veya WAN işlemi yapabilen 10 Gbps Ethernet bağlantı noktası ve 10 Gbps SFP+ bağlantı noktası sunar. Ayrıca birden fazla WAN için otomatik algılama ve destek özelliğine sahiptir. Ağ yapılandırmasına bağlı olarak RT-BE88U dokuz adede kadar LAN bağlantı noktası sağlayabilir. NAS sunucuları ve medya sunucuları için ışık hızında performans sergileyen 10 Gbps bağlantıları, evin her yerinde kesintisiz akış sağlar. Bu bağlantı noktası dizisi, gerektiğinde bir Ethernet bağlantısının kararlılığını ve düşük gecikme süresini de sağlayabilir. Bu arada, bu bant genişliği bolluğu, RT-BE88U’nun, yerel sunucularda depolanan devasa 4K ve hatta 8K video dosyalarıyla çalışan yaratıcılara birinci sınıf ağ performansı sunmasını da sağlayabilir.

Güçlü ek ağ özellikleri paketi

Birinci sınıf bir yönlendirici olan ASUS RT-BE88U, kullanıcılara ideal ağlarını oluşturma gücü veren özelliklerle donatılmıştır. WAN bağlantısı kullanılamaz hale gelirse yönlendiricinin USB 3.0 bağlantı noktasına bir akıllı telefon takabilir ve bunun yerine ağı 4G / 5G mobil veri bağlantısına bağlayabilirler. Guest Network Pro ayrıca bir ağı hızla IoT, VPN’ler ve çocuklar için güvenli kullanıma yönelik bölümlere ayırabilir. Bu, VLAN desteğinin yanı sıra, kullanıcıların güvenlik ve erişime yönelik kural dizilerini belirlemek için cihazları sanal gruplar halinde düzenlemesine olanak tanıyan bir bonus özelliktir. VPN’ler açısından ise RT-BE88U, WireGuard tarafından desteklenen siteden siteye özelliği sunar.

Bir kullanıcı yalnızca geleneksel, güvenli bir ağ istiyorsa, Trend Micro tarafından desteklenen AiProtection Pro, herhangi bir zamanda açılarak cihazın web kamerası korsanlığı, web sitesi kimlik avı veya fidye yazılımı gibi siber tehditlere karşı korunmasına yardımcı olabilir. Ya da bir kullanıcı sadece ağını genişletmek istiyorsa, ASUS AiMesh bu süreci kolaylaştırmaya hazır. RT-BE88U, baştan sona güçlü performans, güvenlik ve esneklik sağlayacak şekilde tasarlandı.

Başa dön tuşu