NAS Anakartında AMD Vega GPU’yu Yeniden Canlanıyor

Çinli bir Topton şirketi, AMD Vega grafik mimarisine, onu Ağa Bağlı Depolama (NAS) anakartına entegre ederek yeni bir hayat getirdi.

Çinli bir Topton şirketi, AMD Vega grafik mimarisine, onu Ağa Bağlı Depolama (NAS) anakartına entegre ederek yeni bir hayat getirdi.

Topton N9 NAS anakartı, Intel CPU çekirdeklerini AMD’nin RX Vega M GL grafikleriyle birleştiren benzersiz bir çip olan Intel Core i7-8705G işlemciye sahip.

İlk olarak 2018’de piyasaya sürülen Intel Core i7-8705G, NAS sistemi için alışılmadık bir seçimdi. Bu 14 nm işlemcide dört çekirdek, sekiz iş parçacığı ve 4,1 GHz’e kadar hızlandırma saati bulunuyor. Onu farklı kılan şey, 20 İşlem Birimi ve 4 GB HBM2 belleğe sahip entegre AMD RX Vega M GL GPU’dur.

Topton N9 NAS anakartı 17×17 cm ITX form faktörü için tasarlanmış ve 64 GB DDR4 RAM, M.2 NVMe/SATA ve SATA 3.0 için maksimum destek, 2.5 için sekiz Intel i226-V denetleyici gibi bir dizi özellik sunuyor.

Gbit ağ bağlantısı, USB 3.0, USB Type-C ve HDMI 2.0 bağlantısı

Intel Core i7-8705G, bir NAS sistemi için en bariz seçim olmasa da, Topton N9 anakartı, bu benzersiz işlemcinin uygun fiyatlı bilgi işlem gücü sağlayacak şekilde nasıl yeniden tasarlanabileceğini gösteriyor. Entegre AMD RX Vega grafik kartı, tipik NAS gereksinimlerinin ötesinde yetenekler sunarak bu anakartı ev güvenlik duvarları ve yönlendiriciler gibi çeşitli uygulamalar için uygun hale getiriyor.

Kaby Lake-G işlemcilerinin yaratılmasında Intel ve AMD arasındaki işbirliği sektörde nadir görülen bir olaydı. Topton N9, fan/soğutucu olmadan 288,56 dolardan başlıyor ve 20 dolar daha eklenince fiyat 308,46 dolara çıkıyor.

Başa dön tuşu